nu-bor-jag-pa-en-camping.jpg

Filmer med Arnökoppling på Tempofestivalen

I årets upplaga av Tempofestivalen visas Jasmijn Kooijmans "Nu bor jag på en camping" i New Doc tävlan. Jasmijn studerade grundkursen hos oss förra året och "Nu bor jag på en camping" var hennes examensfilm. Jasmijn studerar på projektkursen hos oss i år.

Kort om filmen: Flickorna på asylboendet i Möllstorp berättar sin egen historia om kärlek, vänskap och hur det kommer sig att de bor på en camping. En nutida Barnen i Bullerbyn-berättelse fylld med lika delar traumatiska minnen av flykt som insiktsfulla framtidsförhoppningar och inspirerande dansnummer. Mer info om när och var filmen visas finns här.

Den nuvarande studenten på projektkursen Celina Haydée Escher ska pitcha sin film "Fly so far" på Tempos pitchforum. Filmens producent heter Mónica Hernández Rejón och studerar också på projektkursen i år. Mer info om Tempopitchen finns här.

Filmen "Berättelsen om Dorel och Ricardo" är regisserad av Mattias Olsson som jobbar som lärare hos oss. Den handlar om två musiker som spelar ihop på New Yorks tunnelbana, trots att deras musikstilar är helt olika och att de inte har ett gemensamt språk. Mer om den filmen här.