Hur söker jag till
Dokumentärfilm 1?


Du fyller i dina uppgifter och följer instruktionerna under Ansökningsformulär här

För att söka behöver du:

 • fylla i ansökningsformuläret

 • bifoga kopior av betyg och ev anställningar

 • bifoga ett personligt brev, där du berättar om dig själv (och dina ev medsökande), lite om din bakgrund, varför du vill lära dig filma och hur du vill använda dina kunskaper i framtiden

 • bifoga ett personbevis

 • bifoga ett CV

 • bifoga en länk till en kort film eller en berättande bildsekvens, som du lägger upp på Vimeo, Youtube eller länkar till oss på annat sätt.
  Max 10 min.

 • bifoga två synopsis ( kort beskrivning av en tänkt film).
  Utöver det du vill skildra i filmen ska du försöka ge en tydlig bild av den tänkta filmens form och bakgrunden till idén.
  Synopsis 1:  En film du skulle vilja göra nu, en kort och enkel idé.
  Synopsis 2:  En film du skulle vilja göra i framtiden, du behöver inte tänka på att den ska vara genomförbar i nuläget. Max en halv A4-sida per filmidé.

Vi ser gärna att man söker i grupp, kanske i ett team på två eller tre personer, men det går lika bra att söka individuellt.

För att gå Dokumentärfilm 1 måste du vara minst 18 år och minst avslutat årskurs 9 i grundskolan. För att gå Dokumentärfilm 2 måste du ha godkända betyg från gymnasiet.

Hur söker jag till
Dokumentärfilm 2?


Du fyller i dina uppgifter och följer instruktionerna under Ansökningsformulär ➔ här

För att söka behöver du:

 • fylla i ansökningsformuläret

 • bifoga kopior av gymnasiebetyg och ev anställningar

 • bifoga ett personligt brev, där du berättar om dig själv (och dina ev medsökande), lite om din bakgrund, varför du vill gå projektåret och hur du vill använda dina kunskaper i framtiden

 • bifoga ett personbevis

 • bifoga ett CV

 • bifoga en länk till en pilot, några tagningar till din planerade film eller ett exempel på vad du filmat förut som du lägger upp på Vimeo, Youtube eller länkar till oss på annat sätt.
  Max 2 x 10 min.

 • bifoga två synopsis (kort beskrivning av en tänkt film).
  Utöver det du vill skildra i filmen ska du försöka ge en tydlig bild av den tänkta filmens form och bakgrunden till idén.
  Synopsis 1:  Filmen du vill jobba med under projektåret
  Synopsis 2:  En film du skulle vilja göra i framtiden, du behöver inte tänka på att den ska vara genomförbar i nuläget. Em kort och koncis idé. Max en halv A4-sida per filmidé.

Vi ser gärna att man söker i grupp till Dokumentärfilm 2, kanske i ett team på två eller tre personer, men det går också bra att söka individuellt.

För att gå Dokumentärfilm 2 måste du ha godkända betyg från gymnasiet.

 

Vad händer när du har ansökt?

Lärare och personal på skolan går igenom alla ansökningar. Det är en relativt tidskrävande process där vi bl a söker efter den filmiska och bildmässiga ambitionen, och engagemanget för ämnet hos de sökande.

Intervjudag
Om du går vidare till nästa omgång kallas du till en intervjudag på Biskops Arnö. Här kommer vi att intervjua dig och du kommer att få göra en kort övning på plats. Det blir ett tillfälle för dig att lära känna oss och vi dig.

Besked
Antagningsbesked skickar vi ut i slutet av maj/början av juni. Då får du svar oavsett om du är antagen eller inte. Du får också besked om du står som reserv.

Blir du antagen till kursen behöver du betala en bekräftelseavgift på 2000 kr som är en förskottsbetalning på kursens materialkostnader.


Allmänt
Undervisningen pågår från slutet av augusti till slutet av maj året därpå. Studierna är på heltid och är studiemedelsberättigande när du fyllt 20.

Biskops Arnö Dokumentär har plats för 10 studerande i grundkursen och 10 i projektkursen.


Lokaler och utrustning
Vi håller till i Mediahuset på Biskops Arnö. Här har vi en filmsal som både är vårt klassrum och vår biograf. Vi förfogar över sex redigeringsrum, varav fyra med redigeringsprogrammet Avid. Vi håller en grundläggande utbildning i programmet Avid, målet är att alla kursdeltagare i slutet av kursen behärska alla grundläggande verktyg i Avid. Vi redigerar och handleder företrädesvis på Avid, flera våra lärare är utbildade i programmet.

Vi ser gärna att du bor på internatet, då har du nära tillgång till lokaler och utrustning för film. Det är också ett bra sätt att fokusera på filmarbetet och lära känna andra deltagare, både i din kurs och i andra kurser på Biskops Arnö: dramatiker, poeter, musiker, fotografer m fl, kanske framtida kollegor.

På internatet kan du få bo i enkel- eller dubbelrum. Det finns också bastu, träningssal, träningsspår, bibliotek och grupprum som du har tillgång till dygnet runt.

Har du frågor kring kursen, ansökan eller arbetsprov kan du kontakta:

Christoph Michold
christoph.michold@biskopsarno.se
0709 - 165 165

Välkommen med din ansökan!