Våra lärare

Christoph Michold är filmare och klippare och har ett förflutet som redigerare på SVT och fria produktionsbolag i Stockholm. Christoph är kursansvarig och framför allt klipphandledare på Biskops Arnö Dokumentär. Med sina filmer har han vunnit flera priser, både nationellt och internationellt, som Cinéma du réel med dokumentären Kor och människor. I filmarbetet söker han det eftertänksamma och den underfundiga, kloka humorn.

Lisa Partby är dokumentärfilmare och arbetar, utöver sin roll som lärare på Biskops Arnö, med att regissera och att visa dokumentärfilm. ”Dokumentärfilm för mig är att utforska och berätta om omvärlden på ett nyfiket sätt. När jag filmar möter jag det oväntade som jag inte kunnat tänka ut själv.”

ernesto_web.jpg

Ernesto Sánchez Valdés (vikarierande) är dokumentärfilmare och inspelningsledare bördig från Kuba. Han studerade filmregi på Universidad de las Artes i Havanna och bl.a regisserat Héroe de Culto (Kulthjälten) om konflikten kring representationen av Kubas nationalhjälte José Martí. Ernesto har ett stort intresse för dokumentärfilmens historia, är passionerad av filmens olika former och tror framför allt på friheten inom konsten. 

Lokaler och utrustning

IMG_4254.JPG

På Biskops Arnö har vi vår undervisning i Mediahuset. Här har vi en filmsal som både är vårt klassrum och vår biograf. Vi förfogar över sex redigeringsrum varav fyra är utrustade med programmet Avid. Varje år i början av höstterminen håller vi en grundlig utbildning på det programmet. Målet är att deltagarna i slutet av terminen behärskar alla nödvändiga verktyg och redigeringsprocesser. 
Vi klipper och handleder företrädesvis på Avid, flera våra lärare är utbildade i programmet. 

Vi rekommenderar och ser gärna att man bor på internatet, då har man nära till lokalerna och tillgång till all utrustning för film och redigering. Det bidrar också att fokusera på filmarbetet och nätverka med andra kursare, både i den egna kursen och i andra skapande kurser på Biskops Arnö. 

På internatet får du bo i enkel- eller dubbelrum. Det finns också bastu, träningssal, joggslingor, bibliotek och grupprum som du har tillgång till alla timmar, dygnet runt.

Har du frågor kring kursen, ansökan eller arbetsprov kan du kontakta:

Christoph Michold 
christoph.michold@biskopsarno.se
0709 - 165 165

Välkommen med din ansökan!