Christoph Michold är filmare och filmklippare, han har ett förflutet som redigerare på SVT och fria produktionsbolag i Stockholm. Christoph är kursansvarig och framför allt klipphandledare på Biskops Arnö Dokumentär. Med sina filmer har han vunnit flera priser, både nationellt och internationellt, som Cinéma du réel med sin film Kor och människor. I filmen söker han det eftertänksamma, men också den underfundiga kloka humorn. Intressen utanför filmen är gamla köksträdgårdar och orenoverade hus.

 

Lisa Partby är dokumentärfilmare och arbetar, utöver sin roll som lärare på Biskops Arnö, med att regissera och att visa dokumentärfilm. ”Dokumentärfilm för mig är att utforska och berätta om omvärlden på ett nyfiket sätt. När jag filmar möter jag det oväntade som jag inte kunnat tänka ut själv.”

ernesto_.jpg

Ernesto Sánchez Valdés (vikarierande) är dokumentärfilmare och inspelningsledare bördig från Kuba. Han studerade filmregi på Universidad de las Artes i Havanna och bl.a regisserat Héroe de Culto (Kulthjälten) om konflikten kring representationen av Kubas nationalhjälte José Martí. Ernesto har ett stort intresse för dokumentärfilmens historia, är passionerad av filmens olika former och tror framför allt på friheten inom konsten.


Några av våra gästlärare genom åren

Iván Blanco, Maria Bäck, Jan Alvermark, Boris Laible, Tom Alhand & Helen Rebel, Gabriella Bier, Ahang Bashi, Ester Martin Bergsmark, Rosa Fernandéz, Mattias Olsson, Mika Gustafson, Karin Ekberg, Jasmijn Kooijman, Viana Mikkelsen, Ylva Henrikson, Maximilan van Aertryck, Clara Bodén, Ruth Reid, Susanne Björkman, Gunnar Källström